Війна, яку почала проти нас росія на чолі з путіним ще у 2014 році переросла у повномашстабне військове вторгнення у лютому 2022 року.

Тоді українці втратить багато чого: рідних, близьких, друзів, дахи над головою... Не менш важливою також є і втрата посівних площ. Так, важко нам було без мелітопольської черешні та херсонського кавуна та томатів. Але, як з'ясувалося, цього року ситуація може бути ще гіршою, адже не всі території для посіву встигли розмінувати.

Посівна. Фото: скрін youtube

Член Комітету ВРУ з аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук заявив про те, що цього року близько 200-300 тисяч гектарів землі цього року не буде засіяно. Про це він сказав у Media Center Ukraine – Ukrinform.

"За моїми прогнозами, на цю посівну розмінувати всього не вдасться, і орієнтовно 200-300 тисяч гектарів, на жаль, не буде засіяно. Тому що розмінування – тривалий процес", – зазначив народний депутат.

Популярні новини зараз

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Водночас він зазначив, що на Чернігівщині більша частина земель вже розмінована і посівна відбуватиметься. У Херсонській області, підкреслив він, аграрії також провадитимуть посівні роботи.

Посівна. Фото: скрін youtube

Соломчук наголосив, що структура посівної кампанії дещо змінилася.

"Цього року менше засіватимуть кукурудзи, значно менше - мінімум на 20%. Збільшуються посіви сої, гороху, ярого ячменю. Усі аграрії майже в усіх регіонах України, особливо це стосується малих господарств, збільшують площі під овочі", - пояснив депутат.

Нагадаємо, що молоко скоро зрівняється з цибулею? Українців здивували новими цінами у Варусі та МегаМаркеті, але вершкове масло поки що тримається.

Раніше ми повідомляли, що ціни на овочі досягли піку: у Мінагрополітики обіцяють здешевлення коли чекати.