В Україні зафіксували чергові зміни на плодоовочевому ринку і частково вони радують. Наприкінці березня почали активно знижуватися ціни на різні овочі, хоча експерти прогнозували протилежне, але винятки все ж таки є.

З овочів почали дешевшати помідори, оскільки на ринку збільшилася їхня пропозиція. З солодким червоним перцем така сама ситуація, як повідомляють аналітики проекту EastFruit. А ось тепличні огірки встигли подорожчати через підвищений попит та скорочення вибірки у комбінатах на фоні похмурої погоди.

Фрукти та овочі, ринок: фото Знай.ua

Водночас аналітики зазначають, що зелень на українському ринку є однією з найдорожчих порівняно з іншими країнами. Йдеться про петрушку та кріп. Цибуля, яка декілька місяців лише дорожчала, нині падає в ціні. Це пов'язано з великими імпортними постачаннями, але знову ж таки, вартість залишається на рекордному рівні.

Хоч сезон ще не розпочався, але в різних країнах активно реалізовують ягоди, зокрема суницю садову. Ціни падають, але все одно залишаються високими – близько 160 гривень за кілограм. Дається взнаки істотне збільшення пропозиції, і експерти прогнозують, що скоро стартує масовий сезон.

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Моніторинг цін, дані EastFruit

Раніше ми писали про те, що це не жарт: з 1 квітня в Україні частина пенсіонерів може претендувати на додаткові виплати

Як повідомляв Знай.ua, ціни на яйця злетять за хмари: експерт спрогнозувала на скільки зміниться вартість продукту до Великодня.

Також портал Знай.ua писав, що салати - забаганки еліти? В Україні супермаркети оновили ціни на капусту, моркву та картопля.