Українцям стає все складніше дозволити собі фрукти, оскільки ціни стрімко зростають, а зарплати та пенсії збільшуються повільнішими темпами. Навіть яблука за останні місяці помітно подорожчали. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українцям з кожним місяцем стає все складніше забезпечувати себе необхідними продуктами, оскільки цінники у супермаркетах зростають і купівельна спроможність громадян падає. Наприклад, у квітні знову піднялися цінники на яблука.

Супермаркет, фото: Знай.ua

Так, станом на 5 квітня українські яблука в середньому пропонуються по 17,60 гривні за кілограм. Для порівняння, у березні цінник був нижчим – 15,91 гривні за кіло. Діапазон цін на яблука варіюється від 15,90 до 19,69 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Яблука "Айдаред" подорожчали до 21,95 гривні за кілограм. Торік середній цінник був на рівні 20,97 гривні за кіло.

Ціни на яблука. Фото: скрін Мінфін

Варто зазначити, що ціни на яблука в Україні піднімаються з початку року, тобто вже 4-й місяць поспіль. У січні українські яблука в середньому продавалися по 11,83 гривні за кіло, а "Айдаред" – 16,06 гривні за кіло.

Раніше портал Знай повідомляв, в Україні можуть суттєво знизитися ціни на молочну продукцію: що вигадали у Верховній Раді.

Також наш портал інформував, на вагу золота: супермаркети оновили ціни на моркву та капусту, доведеться витрушувати з гаманців останнє.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети оновили цінники на свинину, гречку та олію: що встигло подорожчати на початку квітня.