В Україні рекордно подорожчала м'ясна продукція і на додаток напередодні Великодня очікується різкий стрибок цін. На даний момент серед рекордсменів з подорожчання вже знаходяться буженина, домашня ковбаса та сало. Про це "24 каналу" розповів директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Юрій Лупенко.

Економіст прогнозує, що перед великодніми святами серйозно піднімуться ціни на буженину. Цей продукт уже продається за ціною від 425 до 459 гривень за кілограм, що на 31% дорожче, ніж минулого року.

М'ясна продукція Фото: скрін youtube

Не менш рекордні цінники спостерігаються на домашню ковбасу, яка також має попит напередодні Великодня. Продукт пропонується за ціною від 340 до 400 гривень за кілограм, а це на 9,4% дорожче, ніж у 2022 році.

Але найбільше злетіли ціни на улюблений продукт українців – сало. Наразі цінник на продукт становить близько 220 гривень, що на 38,4% дорожче, ніж роком раніше. Ближче до Великодня цінники, за прогнозами експерта, можуть стати ще вищими.

Популярні новини зараз

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

М'ясна продукція Фото: скрін youtube

Юрій Лупенко наголосив, що війна сильно знизила купівельну спроможність українців, тому Великдень у 2023 році багатьом сім'ям доведеться зустрічати з меншим розмахом, ніж у попередні роки.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що ближче до Великодня, то дорожче: в Україні продовжують зростати ціни на свинину.

Також наш портал інформував, свіжа рибка стала доступнішою, а заморожена - поки що "делікатес": як змінилися цінники в супермаркетах.

Крім того, ми писали майже на 40 гривень дешевше: супермаркети порадували зниженням цін на помідори.