Українці, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії Росії, зможуть отримати державну допомогу на ремонт через програму "Дія". Цей сервіс вже тестується і незабаром буде запущено. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у facebook.

Вже з 10 травня у додатку "Дія" запрацює сервіс "єВідновлення", через який українці матимуть змогу отримати гроші на відновлення пошкодженого житла. Кошти зараховуватимуться на спеціальний рахунок, а витратити їх можна буде лише за прямим призначенням – на будматеріали або сплатити за послуги підрядника.

Зруйноване майно, скріншот: YouTube

"Сервіс працюватиме в Дії вже з 10 травня. Отримані цільові кошти можна витратити на будівельні матеріали або оплату послуг підрядника. Суму компенсацій визначить спецкомісія, а кошти зараховуватимуться людям на спецрахунок у банку", - пояснив Денис Шмигаль.

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Наголошується, що насамперед виплати отримають багатодітні сім'ї, а також сім'ї українських захисників.

"Пріоритетом у компенсації будуть учасники бойових дій, сім'ї загиблих військовослужбовців, мобілізовані в армію українці, багатодітні сім'ї та люди з інвалідністю", - додав прем'єр.

Раніше портал Знай повідомляв допомогу в 19 800: які вимоги, щоб отримати чималу суму.

Також наш портал інформував, українським біженцям по-новому виплачуватимуть пенсії: у Кабміні попередили про важливі зміни.

Крім того, ми писали іншим потрібніше: українцям дозволили не забирати грошову допомогу від держави.