Міністерство освіти і науки пропонує розглянути можливість пошуку альтернативи дошкільної освіти в країні, а точніше форми цього процесу.

Ця ініціатива може призвести до зміни звичайної форми навчання дітей дошкільного віку та, можливо, навіть зникнення традиційних дитячих садків, до яких усі так звикли. Про це повідомляє офіційний портал Osvita.ua

Дитячий садок, фото: скріншот з відео

Автори зазначають, що головною метою таких змін буде розширення доступу дітей до якісної освіти на ранніх стадіях їх розвитку.

Замість звичайних дитячих садків, знайомих багатьом українським сім'ям, запропоновано запровадити так звані "групи короткочасного перебування". Ці групи можуть мати різні форми, такі як прогулянкові, консультативні або сезонні, і будуть знаходитися як у дитячих садках, так і в школах та позашкільних навчальних закладах.

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Дитячий садок, скріншот

Крім того, альтернативні форми дошкільної освіти можуть бути організовані у бібліотеках, медико-психологічних центрах тощо. Такий підхід прагне розширити можливості для навчання та розвитку дітей, надаючи їм доступ до різних освітніх середовищ.

Зокрема, рекомендується акцентувати увагу на індивідуальному вихованні та розвитку кожного малюка, щоб забезпечити оптимальні умови його "життєвого" зростання.

Нагадаємо, хто зі студентів може претендувати на соціальну стипендію: головне не забути сплатити податок

Як повідомляв "Знай.uа", три предмети, від яких не відмовлятимуться у вивченні в школах: Лісовий назвав дисципліни

Знай.ua писав, в Україні з'являться спеціалізовані класи: що приготують для школярів