В Україні триває війна та загальна мобілізація. Кожному військовозобов'язаному призовного віку від 18 до 60 років може бути вручена повістка.

ЗСУ. Фото Генштаба

Адвокат Антон Болтик розповів, що в разі неправомірних дій працівників ТЦК щодо призовників чи військовозобов'язаних необхідно фіксувати на камеру їх дії.

Правник також звернув увагу на те, що треба вимагати у працівників ТЦК показати вам документи, які надають їм право на вручення повісток.

ЗСУ. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Про це Болтик розповів в інтерв’ю Новини.LIVE.

"Обов’язково треба встановити особу, яка, можливо, може якимось чином порушити ваше право. Шляхом висунення певної вимоги щодо пред’явлення для ознайомлення таких документів. По-перше, необхідно ознайомитися з розпорядженням ТЦК щодо оповіщення призовника і військовозобов’язаних громадян службового посвідчення. Тому що в них є певна процедура, вони повинні мати при собі відповідний документ, який підтверджує, що ця особа є співробітником ТЦК та СП", — зазначив адвокат.

За його словами також можна попросити пред’явити відповідне розпорядження на здійснення тих, чи інших функцій, простими словами — довіреність.

ЗСУ, фото: Facebook

Крім того, додатково повинен бути наказ коменданта, без наказу вручення повістки незаконне.

Юрист також розповів українцям, що в після фіксації правопорушень працівників ТЦК, ви повинні повідомити про це на гарячу лінію Міноборони України, або безпосередньо викликати поліцію для фіксації.

"Але необхідно це зафіксувати написати відповідне звернення письмово і надати докази, які будуть наявні, що підтверджують такі обставини. Оце такий базовий момент, який необхідно зробити”, – додав Болтик.

Нагадаємо, ми писали, як отримують "білий квиток": адвокат розповів все про зняття з військового обліку.

Як повідомляв "Знай.ua" військові мають право звільнитися навіть під час мобілізації: що треба знати.

Також "Знай.ua" інформував, чи можуть мобілізувати з ІІІ групою інвалідності: які шанси потрапити на війну.