Завдяки системі надання знижок на комунальні послуги пенсіонерам українські громадяни можуть значно заощадити на своїх щомісячних видатках.

Однак важливо пам'ятати, що для отримання цих пільг необхідно відповідати певним критеріям та проходити регулярний перегляд права на них. Про це повідомляє ПФУ.

Пенсіонер за кермом, скріншот: YouTube

100% знижка на оплату комуналки надається пенсіонерам, які мають особливі заслуги перед Україною або членам сім'ї таких осіб, яких уже немає в живих. Це може стосуватися, наприклад, воїнів, які брали участь у бойових діях або мають відзнаки за службу.

Друга категорія стосується пенсіонерів, які працювали на селі або в малих містах педагогічними, медичними або фармацевтичними працівниками, а також фахівців із захисту рослин та працівників сільських бібліотек.

Популярні новини зараз

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Третя категорія стосується громадян, які проживають у сільській місцевості та працюють або раніше працювали в музеях, державних та комунальних закладах культури, навчальних закладах та сфері культури.

Пенсія. Фото: Youtube

Знижка на оплату комунальних послуг поширюється на всі види послуг, що включають оплату житла, послуги з водопостачання, водовідведення, електропостачання, газопостачання, опалення та поводження з побутовими відходами.

Таким чином, пенсіонери можуть значно знизити свої комунальні витрати, що допомагає полегшити їхнє фінансове становище та забезпечити комфортне проживання.

Нагадаємо, Пенсійний фонд попередив про зміни у призначенні субсидії.

Як повідомляв "Знай.ua", українців переконують, що без підвищення тарифів не обійтися: "Необхідно підняти"

Знай.uа писав, люди можуть втратити землю: які документи слід терміново перевірити