2023 року в Україні збільшили площі посіву під гречку, що, можливо, дозволить зберегти стабільність цін на крупу. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

2022 року в Україні під гречку було засіяно 114,6 тис. га. Цього року потенціал площ під цю культуру збільшено до 115,4 тис. га. Прогнозується, що врожаю буде достатньо для внутрішнього споживання та створення невеликого запасу.

Гречка, скріншот: YouTube

"Минулого року врожай гречки становив майже 160 тис. тонн. Згідно з даними Мінагрополітики, внутрішнє споживання цієї крупи в Україні становить орієнтовно 110 тис. тонн щорічно. Тобто для внутрішнього споживання українці повністю будуть забезпечені цією с/г культурою, а залишки дозволять сформувати перехідний резерв", - йдеться у повідомленні.

Гречка, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

У Мінагрополітики наголошують, що темпи посіву гречки трохи відстають від минулорічних. Так, станом на середину травня було засіяно 43,26 тис. га, а за аналогічний період минулого року - вже було засіяно 48 тис. га.

Раніше портал Знай повідомляв, каша буде смачною, а головне – по кишені: українські супермаркети знизили ціни на рис, гречку та макарони.

Також наш портал інформував задоволення, яке влетить у копійчину: в Україні різко подорожчали популярні м'ясні продукти.

Крім того, ми писали, майже на 40 гривень дешевше: ціни на яйця раптово впали, за скільки можна купити десяток.