Для наших читачів, які уважно стежать за процесами у своїх платіжках з комуналки, є кілька важливих новин. Є інформація, що вже у червні, залежно від класу напруги, тарифи на обленерго зростуть від 7% до 34%.

Найбільше подорожчання чекає на "Закарпаттяобленерго", найменше — на "ДТЕК Київські електромережі". У липні відбудеться друге подорожчання у середньому на 23%.

Про це стало відомо завдяки повідомленню від експертів порталу "На пенсії".

Тарифи на світло, скріншот: Facebook

На ціні електрики для населення це поки не позначиться, але в НКРЕКУ наголошують, що чинний тариф покриває лише 28% витрат на виробництво, транспортування та сплату податків.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Ринкова ціна для кінцевих (зокрема побутових) споживачів становить понад 5,5 грн за кВт⋅год. Тоді як пересічні громадяни платять лише по 1,44, за умови споживання менше ніж 250 кВт·год на місяць.

Тарифи на світло, скріншот: Facebook

Проте, настільки суттєво підвищувати тарифи для населення поки що не планується — попередньо вони збільшаться приблизно вдвічі (до 2,4–2,8 грн).

При цьому найменш забезпеченим продовжуватимуть сплачувати субсидії, розмір яких залежить від тарифів. Очікується, що люди з низькими доходами "практично не відчують" змін.

Нагадаємо, починайте відкладати: тарифи на світ хочуть підвищити більш ніж утричі.

Раніше повідомлялося, що війна війною, але кредит за розкладом: хто в Україні досі може не платити "драконівські" відсотки.

Також, "Укренерго" дала пораду, як заощадити на оплаті за світло: "Дай відпочити".