Пенсійний фонд України скоротив фінансування виплат у травні. Скільки коштів було спрямовано на виплату пенсій, пільг та субсидій, йдеться у повідомленні пресслужби ПФУ.

Пенсійний фонд України завершив фінансування пенсій за травень 2023 року та направив на виплати 57 мільярдів гривень, що на 0,1 мільярда менше, ніж у квітні.

Пенсія. Фото: скрін youtube

За даними відомства, 47 мільярдів гривень було направлено на виплату пенсій через уповноважені банки, а решту 10 мільярдів гривень – через "Укрпошту".

ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

Водночас на виплату житлових субсидій та пільг було спрямовано 3,1 мільярда гривень, на страхові виплати – 2,2 мільярда гривень, 1,2 мільярда гривень з яких – виплату лікарняних.

Варто зазначити, що Пенсійному фонду вдалося створити запас стійкості, тому затримок із виплатою як пенсій, так і субсидій не очікується. Також наголошується, що в Україні 2,3 мільйона пенсіонерів продовжують отримувати виплати через "Укрпошту", а переважна більшість (8,3 мільйона громадян) – через уповноважені банки.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чоловіки чи жінки отримують вищі пенсії в Україні: такої несправедливості важко й уявити

Також наш портал інформував, можна навіть не виходити з дому: як подати заяву на призначення та перерахунок пенсії за допомогою смартфона.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, досить чекати, йдіть до Пенсійного фонду: українцям розповіли, як отримати субсидію на період, що не опалюється.