В Україні встановилася тепла погода і на прилавках магазинів почало з'являтися все більше зелені, фруктів, овочів та багатьох літніх ягід. Так, популярні супермаркети показали ціни на полуницю під кінець травня. Відповідні дані опубліковано на порталі Мінфін.

Українцям стало складніше дозволити собі овочі та фрукти через стрімке зростання цін. З настанням теплої погоди в Україні почали активно продавати популярні літні ягоди, але вони також виявились задоволенням не з дешевих.

Полуниця. Фото: Youtube

Так, станом на 26 травня середня вартість полуниці у мережах популярних супермаркетів складає 169,66 гривні за кілограм. У мережі Varus фіксується найнижча ціна – 119,90 гривні за кілограм, а у Novus та Metro цінники помітно вищі – 150,00 та 239,08 гривні за кілограм відповідно.

Ціни на полуницю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

До речі, на ринках вартість полуниці помітно знизилася. Ягоду можна знайти за ціною від 50 до 100 гривень за кілограм. Це пояснюється різким підвищенням пропозиції за рахунок появи на ринку як тепличної, а й ґрунтової полуниці. Втім, якщо в Україну прийде похолодання, то є ризик, що ціни знову підуть вгору.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що потрібно дочекатися літа: в Україні прогнозують суттєве зниження цін на популярний овоч.

Також наш портал інформував, печериці, помідори та болгарський перець: супермаркети порадували зниженням цін, скільки можна заощадити.

Крім того, ми писали, ні в суп, ні посмажити: в Україні підстрибнули ціни на картоплю, скільки просять за "другий хліб".