Як кажуть, "лафа закінчилася" і українці вже котрий місяць чують про подорожчання комунальних послуг "ось-ось, з дня на день".

То коли ж буде підвищення вартості комунальних послуг і чи буде воно?

Наприклад, підвищення тарифів на воду планувалося ще наприкінці 2022 року. Тоді Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) намагалася встановити нові розцінки з 1 січня 2023 року для 32 водоканалів. У результаті вирішення цього питання перенесено на весну.

Водопостачання. Фото: скрін youtube

Очікувалося, що рішення буде ухвалено у березні, а тарифи будуть підвищені у два етапи – з 1 квітня та з 1 липня. За підрахунками НКРЕКУ, наприклад, для Києва було б подорожчання з 30,38 грн. за кубометр до 34,5 грн. та 39,3 грн. Проте рішення так і не ухвалили.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Водночас НКРЕКУ поставила на порядок денний на засідання 31 травня питання щодо підвищення тарифів на воду. За очікуваннями експертів, вартість кубометра може зрости на 30%, а в самій Нацкомісії вказують, що тарифи буде підвищено до економічно обґрунтованого рівня вже з 1 червня.

Гроші. Фото: скриншот Youtube

А що ж із тарифами на газ?

Тарифи на газ в Україні влітку не змінюватимуться, адже на них і надалі діятиме мораторій. Це стосується і цін на тепло та гарячу воду. На сьогодні більшість українців одержують газ від Нафтогазу – 98% споживачів. Тариф на газ держкомпанія встановила на рівні 7,69 грн. за кубометр.

Нагадаємо, що в Україні підвищують тарифи на розподіл світла: влітку сім'ям доведеться віддати останнє.

Раніше ми повідомляли, як в Україні вирішити конфлікт із постачальником газу: відключення, лічильники та відсутність власника житла.