Житлова субсидія на неопалювальний сезон призначається на період з 1 травня по 30 вересня. У ГУ Пенсійного фонду на Вінниччині нагадали крайній термін подання заяви, щоб допомогу нарахували на весь неопалювальний період.

У ПФУ зазначили, що заяву на оформлення субсидії потрібно подавати протягом двох місяців від початку неопалюваного сезону, тобто до кінця червня.

Субсидії, скріншот: YouTube

Звернутися за допомогою можна і пізніше, але в такому разі субсидія буде призначена з місяця звернення і частину виплат буде втрачено.

Варто зазначити, що багатьом українцям, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні, допомогу автоматично продовжать і на неопалювальний сезон. Проте деяким громадянам доведеться повторно подавати заяву та декларацію про доходи.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Субсидія. Фото: ПФУ

Кому потрібно подати заяву повторно

  • Українцям, які не отримували субсидію у опалювальному сезоні;
  • громадянам, із якими проживають ВЛП;
  • у разі зміни у складі чи доходах домогосподарства;
  • якщо всі зареєстровані у домогосподарстві особи проживають за місцем реєстрації;
  • у разі оренди для проживання жилого приміщення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна навіть не виходити з дому: як подати заяву на призначення та перерахунок пенсії за допомогою смартфона.

Також наш портал інформував, чи не пропустіть ці 30 днів: у ПФУ готові позбавляти українців субсидій, список тих, хто в небезпеці.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, надходження до Пенсійного фонду помітно скоротилися: що буде з виплатами пенсій та субсидій.