Нічну атаку "Шахедами" на Київ Київська міська військова адміністрація назвала наймасованішою за весь час війни. Окупанти запустили понад 40 безпілотників, які могли спричинити неймовірні руйнування та забрати життя десятків людей. Лише завдяки неймовірній роботі ППО таких наслідків вдалося уникнути.

"Чотирнадцята повітряна атака на столицю з початку травня! Сьогодні ворог вирішив «привітати» киян з Днем Києва за допомогою своїх смертоносних БпЛА. Попередньо, це була наймасованіша з початку повномасштабного вторгнення атака дронами на столицю, а саме - баражуючими боєприпасами «Shahed». Напад здійснювався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад 5 годин! За попередніми даними, силами і засобами ППО в повітряному просторі Києва було знищено понад 40 безпілотників рашистів. (Остаточні дані - у звітах Генштабу і ПС)", – йдеться у повідомленні КМВА.

уламки іранського дрона-камікадзе на Київщині

Проте, за попередньою інформацією внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва.

В Голосіївському через збиття дронів:

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Показати ще
  • уламки влучили у 7-поверхову нежитлову будівлю, одна людина загинула, одну - госпіталізували;
  • виникло займання даху одного з ТРЦ;
  • виникла пожежа на території одного з будівництв;
  • також було загоряння на території підприємства, спалахнули склади готової продукції, руйнування на площі 1 000 м. кв. , є один постраждалий.

В Печерському районі загорівся дах будинку.

В Дарницькому районі

  • в одному з магазинів вибиті шибки та пошкоджені двері.

Спеціалісти наголошують, що остаточну інформацію варто чекати від представників Збройних сил України.

"На усіх місцях працюють відповідні екстрені служби. Дані оперативного зведення щодо потерпілих та руйнувань оновлюються і уточнюються постійно, тому завжди орієнтуйтеся на інформацію наших підсумкових звітів. Слідкуйте за новими повідомленнями. А поки подякуйте бійцям ППО за захист! Але самі будьте дисципліновані - неухильно дотримуйтеся правил безпеки при оголошені повітряної тривоги!", - повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк додала, що під час сьогоднішньої атаки окупанти намагалися задіяти нетрадиційні маршрути.

"Вони намагалися максимально обійти південну ППО, тому вони обходили в основному тимчасово окупованими територіями і потім розосереджувалися по Україні. Те, що вони намагаються обходити південь, - це пошук нової тактики. Вони тяжіють до русла річок, щоб приховувати напрямки руху "шахедів", - повідомила керівниця пресцентру ОК "Південь".