Нажаль війна припинила діяльність багатьох компаній, та незважаючи на усі складнощі що переживає зараз бізнес, держава намагається підтримувати підприємців привабливими умовами кредитування.

"ПриватБанк", скріншот: YouTube

Так, в Україні підприємці можуть отримати кредит для розвитку бізнесу по програмі державної фінансової підтримки "5-7-9%"

Завдяки цій програмі бізнес зможе розраховувати на компенсацію частини кредитного навантаження, а саме 5, 7 чи 9 відсотків. Розмір компенсації залежить від кількості робочих місць, які створять підприємці.

Доступ до програми надає українцям і Приватбанк.
Але працівники одного з відділень в Івано-Франківську відмовили клієнтці в оформленні через її місце реєстрації.

Скаргу опублікували на порталі Мінфін у розділі відгуків.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Приватбанк. Фото: скрін youtube

Жінка має довідку внутрішньо переміщеної особи, оскільки народилась та довгий час мешкала у Луганській області. Після початку війни жінка переїхала жити в Івано-Франківськ. Там вона відкрила власне підприємство, працює як ФОП та регулярно сплачує податки до державного бюджету.

Щоб розширити свій бізнес клієнтка вирішила скористатися державною програмою надання кредитів, тож звернулася до відділення ПриватБанку за консультацією і допомогою в оформленні.

Приватбанк. Фото: скрін youtube

Втім клієнтці відмовили тільки через те, що вона має прописку на території Луганської області. Той факт, що жінка зареєструвала ФОП у Івано-Франківській області не хвилював працівників банку.

"Мені відмовили в отриманні кредиту, посилаючись на те, що я з Луганської області, попри наявність статусу ВПО та реєстрацію підприємництва в Івано-Франківській області. Виникає питання, чому державний банк обмежує право громадянина України в доступі до державних програм? Блокує можливості розвитку бізнесу, створення нових робочих місць?", – зауважила жінка.

Нагадаємо, зняти гроші з картки буде неможливо: ПриватБанк запроваджує важливе оновлення з 1 червня

Як повідомляв "Знай.ua", це така допомога ЗСУ? В українських військових з банківських карток постійно знімають по 8 гривень