У ніч проти 1 червня російські терористи знову завдали удари по Києву і знову гинуть люди.

Про це повідомляє начальник КМВА Сергій Попко.

"Перший день літа. День захисту дітей. А рашисти здійснюють черговий напад на столицю і знов вбивають! Вбивають українських дітей. Ця атака пов’язана із застосуванням агресором ймовірно, оперативно-тактичних ракетних комплексів наземного базування. Тому ракети на Київ полетіли не з літаків. Попередньо, це були крилаті ракети та балістичного типу (остаточно кількість та тип зброї визначать Повітряні сили). За наявною інформацією, усі виявлені повітряні цілі були знищені силами і засобам нашої протиповітряної оборони. На жаль, від падіння уламків є жертви та руйнування. Так у Деснянському районі столиці рештки впали на поліклініку, та на прилеглий багатоповерховий будинок. Внаслідок чого, попередньо, 3 людини загинуло, ще до 10 отримали поранення. Найстрашніше, що серед загиблих – двоє дітей", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Також руйнувань зазнав і Дніпровський район столиці. Там є пошкодження автівок та житлового будинку.

"В Дніпровському районі уламками пошкоджено житловий будинок, зафіксовано займання припаркованих авто, падіння уламків на проїжджу частину. Є потерпілі. Усім надана медична допомога. Дані оперативного зведення оновлюються і уточнюються. Слідкуйте за новими повідомленнями. Неухильно дотримуйтеся правил безпеки при оголошені повітряної тривоги! І будьте особливо обережні – балістичні ракети летять дуже швидко. Час від оголошення тривоги до підльоту ракети йде на секунди! Тому завчасно готуйте необхідні речі і мінімізуйте час зборів та переходу в укриття! Бережіть себе і близьких!", – повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

ОНОВЛЕНО

Пізніше поліція Києва уточнила, що внаслідок обстрілу загинули троє людей: 33-річна жінка та 34-річна мама з 11-річною дочкою.