Майже півтора року повномасштабного вторгнення, а люди гинуть посеред вулиці лише тому, що укриття виявилося зачиненим. Столичний мер більше опікується, як взяти на поруки Генадія Труханова, ніж безпекою киян.

Так трапилося 1 червня у столиці під час чергової терористичної атаки росіян. Киянин Ярослав розповів, що його дружина загинула якраз у той момент, коли намагалися потрапити в укриття. Після оголошеної тривоги дружина разом із дитиною побігла до сховища, але воно було закрите. Люди стукали, благали відкрити укриття і саме в цей момент впали впали уламки, які забрали життя жінки.

"Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили та й все. Люди стукали, дуже довго. Там були жінки, діти. Ніхто не відкрив. Коли стукали – в той момент прилетіло", - пригадав чоловік.

Уламки впали за 10 хвилин після оголошення повітряної тривоги. Окрім дружини Ярослава, загинули ще двоє людей, зокрема дитина, які теж бігли рятуватись в укриття. Понад десять людей отримали поранення. Уламки впали на дитячу поліклініку, поряд пошкоджені будівлі.

Популярні новини зараз

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

У той же час мер Києва Віталій Кличко обіцяє розібратися, чому укриття було зачиненим. Замість того, аби вчасно перевірити сховища, очільник столиці буде шукати винних, на кого можна спихнути людські життя. До речі, чомусь у Віталія Кличка вистачає часу брати на поруки Труханова та наїжджати на Валерія Залужного, а от забезпечити киянам доступ до укриттів – на це Віталій Кличко не здатен.