В українських господарствах активно дозріває полуниця завдяки теплій погоді. В результаті пропозиція ягоди на ринку зростає та провокує продавців знижувати відпускні ціни на продукцію. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Середні оптові ціни на полуницю в Україні знизилися до 30-65 гривень за кілограм, що на 36% дешевше ніж тижнем раніше. Для порівняння, минулого тижня виробники пропонували ягоду на продаж по 60-85 гривень за кілограм.

Ціни на полуницю. Фото: скрін youtube

Здешевлення полуниці пов'язане з тим, що пропозиція ягоди активно зростає у зв'язку з активнішим збиранням урожаю у місцевих господарствах. При цьому попит на ягоду з боку покупців є досить стриманим. Ситуацію підігріває і великий відсоток некондиційної полуниці, адже рясні опади цього сезону знизили якісні характеристики ягоди.

Полуниця. Фото: youtube

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Аналітики зазначають, що полуниця цього року помітно дешевша, ніж у 2022 році. Так, в аналогічний період минулого року ягода була в середньому на 37% дорожчою. Учасники ринку вважають, що зниження вартості полуниці продовжиться, адже її пропозиція зростатиме, а суттєвого пожвавлення попиту не очікується.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців порадували суттєвим зниженням цін на овочі: скільки коштують помідори, огірки та перець у червні.

Також наш портал інформував, вітамінний удар – 50 грн за 100 грамів: українцям показали свіжі ціни на місцеву черешню та лохину.

Крім того, ми писали, ось де по-справжньому дорого жити: українські супермаркети продають цибулю за цінами вищими, ніж у Швеції.