У Міністерстві охорони здоров'я України з настанням спекотного літа українців застерегли від проблеми, про яку часто забувають - шкідливого впливу ультрафіолету.

Відповідна посада з'явилася на сторінці МОЗ у соцмережі Фейсбук.

"Захист від сонця - важлива профілактика раку шкіри. Ультрафіолетові промені не тільки прискорює фотостаріння шкіри, викликаючи зморшки і пігментні плями, але і підвищує ризик раку шкіри і меланоми.", - йдеться в повідомленні. МОЗ

Спека, скріншот: YouTube

Як зазначають у МОЗ, щоб зменшити негативний вплив ультрафіолетових променів, захищайте шкіру всіма можливими способами.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Йдеться про носіння закритого одягу, головних уборів, протисонцевих окулярів. Також використовуйте сонцезахисні засоби і якнайменше знаходитесь під активним сонцем.

У спекотні дні радять зменшити перебування під прямим сонячним промінням, особливо з 10:00 до 16:00. А щоденне використання сонцезахисного крему може знизити ризик розвитку плоскоклітинного раку на 40% та меланоми на 50%.

Фото: facebook.com/moz.ukr

Фото: facebook.com/moz.ukr

Нагадаємо, що діти в небезпеці: у МОЗ повідомили про небезпечну хворобу, яка косить найменших. Головним симптомом є висип, який з'являється на 1-2 день хвороби.

Раніше ми повідомляли лише відпочили від пандемії: світ почав кошмарити новий вірус – симптоми ті самі, але летальний кінець за тиждень.

Також стало відомо, коли можна пити просту воду: забудьте про правило 8 склянок і припиніть "заливатись" на ніч.