З найвищих кабінетів столичних чиновників прийшли дуже цікаві новини. Мер української столиці Віталій Кличко підписав явку з повинною, вимагаючи повернути фірмі Дениса Комарницького вкрадені у киян гроші.

Про це заявив президент корпорації "Укрбуд" Максим Микитась.

Подільський міст, фото: Unian

Йдеться про заблоковані прокуратурою засоби фірми Дениса Комарницького "Еко Буд Трейд". Ця компанія є генпідрядником на будівництві багатостраждального Подільського мосту.

Максим Микитась / Facebook

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Микитась також писав про те, що через неї мер Києва Віталій Кличко разом із його другом Комарницьким вкрали до десяти мільярдів гривень.

Документ з київської мерії, скріншот: соцмережі

Правоохоронці нарешті щільно взялися за цю справу, вже кілька повідомлень було про підозри керівництва "Еко Буд Трейда", розкриття розкрадань на різні суми на різних роботах. У результаті частина викрадених коштів було заморожено.

Віталій Кличко. Фото кадр з Youtube

Кличко, як мер, мав би бути зацікавлений у поверненні вкрадених у киян грошей, розірванні контракту з недобросовісним генпідрядником та добудові мосту.

Але оскільки він пиляє на цьому об'єкті величезні гроші разом із Комарницьким, а тепер вони "зависли" – Кличко просто спалився, написавши на прокуратуру листа з вимогою ці кошти розблокувати та фірмі свого друга повернути. Тим самим пробивши чергове дно.

Денис Комарницький \\ фото Уніан

До речі Максим Микитась також нагадав Денису Комарницькому, що той ще з 2019 року винен йому 1,8 млн доларів за відповідним меморандумом про спільну добудову Подільського мосту.

За його словами, з урахуванням відсотків на даний момент борг становить 2 млн. 635 тис. доларів. І у разі його повернення Микитась готовий передати всю суму на потреби ЗСУ.

"У разі отримання 2 635 000 дол США (98 млн грн) боргу від Комарницького, або його бенефіціарів зобов'язуюсь одразу їх направити до конкретних фондів допомоги ЗСУ, зокрема розподілити між Головним управлінням розвідки, 79 окрема десантно-штурмова бригада, 12 штурмова бригада та Батальйон «Свобода»", – заявив він.

Нагадаємо, після перекладення провини Кличко вирішив оглянути укриття: "Був зайнятий схематозами".

Раніше повідомлялося, прибіг до укриття та "поцілував" замок: киянин поскаржився, що в будинку заступника Кличка бомбосховища для обраних.

Також, Кличко вирішив звинуватити Зеленського в загибелі людей через закриті укриття.