Цього року українці змушені купувати ягоди за захмарними цінами через війну, а також погані погодні умови при вирощуванні. Стало відомо, скільки зараз просять за малину на ринках.

В українських областях вже стартував сезон малини – однієї з найпопулярніших літніх ягід у липні, пише "Суспільне". Ціни стартують від 35 і до 55 гривень за літр. Так, одна з продавчинь у Тернополі розповіла, що продає власну продукцію – одна її літрова баночка обходиться 40 гривень.

"Малину різних сортів люди вирощують. Ці ягоди цьогоріч вродили гарні, соковиті, ароматні, бо дощі переходять і малина рясніє", – поділилася вона.

Продавчиня малини, Суспільне Тернопіль

Продавчиня зазначила, що низькі ціни встановлюють через війну. Окрім того, немає точок збуту, де малину можна було б продати. Після сезону літньої малини почнеться осіння, проте за очікуваннями вона буде не такою солодкою.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

"Літня малина має ліпший і запах, і смак. Осіння також по-своєму смачна. Але вже не така солодка. Вона більше годиться для заморозки, а ця – на компоти, на вареннячко", - пояснила продавчиня.

Варто зазначити, що в супермаркетах ціни на малину дещо вищі. Так, в Ашані 125 г ягоди коштують 55,90 грн, а Варусі кілограм обійдеться 379,90 грн.

Малина в супермаркетах, скріншот

Раніше ми писали про те, що експерти розповіли, як зміняться ціни на яйця, овочі та фрукти в середині літа.

Також портал Знай.ua писав, що українцям запропонували "розтягнути задоволення" та отримувати більше пенсії: як роблять відстрочку