По всій Україні пенсіонери, які незадоволені розміром своїх виплат позиваються до Пенсійного фонду. Більшість позовів задовольняють на користь заявника. Про це повідомляє видання telegraf.

Наприклад, на Полтавщині тисячі військових пенсіонерів подали позови, намагаючись через суд домогтися підвищення пенсійних виплат. Найчастіше це в них виходить.

ПФУ. Фото: скрін youtube

Так, начальник Головного управління ПФУ у Полтавській області Володимир Тараторін зазначає, що військові пенсіонери подали вже понад 7 тисяч позовів, з яких 4 тисячі вже розглянули та суд ухвалив рішення про підвищення виплат.

"Вони і так отримують пенсії вдвічі більше за середні і масово судяться, щоб їх ще збільшити", - заявив Володимир Тараторін.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube

Слід зазначити, що розмір середньої пенсії в Україні станом на початок 2023 року становив 4600 гривень. У бюджеті не вистачає коштів на значне підвищення пенсій, але водночас залишаються категорії "особливих" пенсіонерів. Наприклад, прокурори на заслуженому відпочинку в середньому отримують 21,5 тисячі гривень, а судді в рази більше – 96 тисяч гривень.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, деякі українські пенсіонери можуть подати заявку на отримання надбавки: кому збільшать виплати.

Також наш портал інформував, як українцям самостійно зробити розрахунок майбутньої пенсії та навіщо він потрібен: у ПФУ відповіли.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як перевірити придбаний страховий стаж через комп'ютер: ПФУ дав інструкцію, впорається навіть дитина.