Прийняття Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), рішення про підвищення тарифів на воду викликало обурення та засудження з боку простих українців та експерта Олександра Сергієнка, директора аналітико-дослідницького центру "Інститут міста".

Він висловив свою думку про це рішення, назвавши його "ганебним", "непрофесійним" та "неузгодженим з урядом", і засудив піар і популізм... яким, на його думку, влада демонструє свою діяльність.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Сергієнко наголосив, що НКРЕКУ оголошувала нові тарифи згідно з методикою, затвердженою урядом.

Однак, на його думку, для обґрунтування тарифів слід стимулювати водоканали до зниження собівартості та суворо контролювати облік результатів їхньої діяльності.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Експерт зазначив, що раніше дії влади були притаманні опозиційним політичним силам. Рішення НКРЕКУ він вважає непрофесійним, оскільки воно не погоджено з урядом та не враховує справжніх валових витрат водоканалів.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Висловлюючи свою думку, Сергієнко наголосив на недоречності та неефективності підвищення тарифів на воду, особливо в умовах економічних труднощів та фінансових обмежень, з якими зіткнулися багато громадян.

Він закликав владу до більш розумного та відповідального підходу до прийняття рішень, що впливають на життя громадян, та сподівається на зміну такої практики у майбутньому.

Нагадаємо, субсидію підвищать у липні: чи перекриє зростання тарифів

Як повідомляв "Знай.ua", "сісти за підвищення тарифів": екснардеп обурився діями глави Кабміну, думка

Знай.ua писав, "Нафтогаз" звернувся до споживачів з проханням: ось чому так важливо оплачувати комуналку