Суми в платіжках за комуналку можуть бути помітно нижчими, якщо правильно розпоряджатися ресурсами. Як підготуватися до осінньо-зимового періоду та не віддавати за комунальні послуги усі гроші, розповів голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус в інтерв'ю "Апострофу".

Андрій Герус закликав українців уже починати готуватися до осінньо-зимового періоду та вживати заходів щодо енергозбереження та підвищення енергоефективності житла. Він зазначив, що навіть заміна старих ламп розжарювання на нові енергозберігаючі LED-лампи може відчутно вплинути на суми у платіжках за світло.

Платіжка. Фото: скрін youtube

"Це дозволить значно заощадити кошти. Світлодіодні лампи споживають у 10 разів менше електроенергії, ніж звичайні, та служать до 11 років без заміни. Економія на освітленні з такими лампами може досягати понад 80%", - розповів чиновник.

Також Андрій Герус наголосив, що українцям, особливо у яких вдома електроопалення, необхідно встановлювати двозонний лічильник. Він швидко себе окупить і дозволить суттєво заощадити.

Популярні новини зараз

Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Показати ще

Двухфазний лічильник. Фото: Youtube

"Також слід встановлювати двозонні лічильники електроенергії - це значно скорочує суму в платіжці, особливо якщо є електроопалення або електричне нагрівання води", - додав він.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, отримати субсидію стало ще простіше: як українцям подати заяву на призначення допомоги - важливі нюанси.

Також наш портал інформував, субсидії на понаднормову площу житла: коли ПФУ може "заплющити очі" та призначити допомогу.

Крім того, ми писали, боржникам за комуналку ще сильніше "закрутять гайки": який "сюрприз" приготував уряд.