Українці до кінця літа можуть подати заявку на отримання одноразової допомоги у розмірі 5000 гривень. Деталі пояснили у пресслужбі Міністерства соціальної політики.

Йдеться про виплати постраждалим українцям із підтоплених регіонів Херсонської та Миколаївської областей. На одну особу передбачено допомогу у розмірі 5000 гривень. Фінансування виплат здійснюється за рахунок коштів резервного фонду держбюджету.

Українці. Фото: скрін youtube

Для отримання одноразової допомоги необхідно подати відповідну заяву до органів соціального захисту. Встигнути потрібно до 31 серпня 2023 року. Гроші можна отримати на банківську картку чи через "Укрпошту".

Виплати. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

"Звертаємо увагу, що призначення одноразової виплати не здійснюватиметься тим громадянам, які проживали на території підтоплення, але переїхали до інших громад, зареєструвалися як ВПО та отримують щомісячну допомогу на проживання для внутрішньо переміщених осіб від держави", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, важлива допомога під час війни: які безкоштовні послуги надають українцям і куди звертатися.

Також наш портал інформував, українці можуть отримати до 3 млн гривень за новою програмою підтримки: хто може претендувати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям з новонародженими дітьми видають набори: хто і як може отримати одяг, харчування та інші товари.