В Україні спостерігається відчутне підвищення цін на популярні цитрусові фрукти. Скільки коштують лимони, мандарини та апельсини, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Овочі та фрукти стають справжньою розкішшю для українців, адже вартість більшості з них стрімко зростає. Так, наприклад, в українських супермаркетах перерахували вартість популярних цитрусових, і тепер покупцям доведеться платити ще більше.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Лимони

Середня вартість лимонів становить 78,26 гривні за кілограм. Ще у червні фрукт можна було купити по 73,68 гривні за кіло. Діапазон цін на лимон коливається від 69,90 до 89,90 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Показати ще

Мандарини

За кілограм мандарин у середньому доведеться заплатити 94,95 гривні. Для порівняння, у червні цей фрукт українцям коштував 90,20 гривні за кіло. Залежно від супермаркету вартість мандарину коливається в межах 89,90-99,99 гривні за кілограм.

Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін

Апельсини

Середня вартість апельсинів зросла з 55,97 до 61,57 гривні за кілограм. У той же час, апельсини Єгипет зросли в ціні з 47,33 до 49,90 гривні за кіло.

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, до туалету бігати не доведеться: українські супермаркети вразили новими цінами на кавуни та дині.

Також наш портал інформував, що цінник злетів на 60%: у супермаркетах "позолотів" овоч, без якого не зварити борщ.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, готуйте банки та огірочки для консервації: українцям показали ціни на сіль, цукор та оцет у супермаркетах.