Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Справа в тому, що далеко не всі українці знають, яка пенсія призначається через втрату годувальника-військовослужбовця.

За інформацією експертів пенсійної справи, така пенсія призначається у розмірі від 30 до 70 відсотків заробітку (пенсії).

Про це стало відомо завдяки відповіді фахівців порталу "На пенсії" у відповідь своїй читачці.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Мешканка Уманського району (Черкаська область) поставила таке запитання: "Помер мій чоловік, колишній військовий пенсіонер. Скільки мені як дружині належить у відсотках його пенсії?".

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Відповідь експертів зазначає, що згідно із Законом України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб" передбачено призначення пенсії у зв'язку із втратою годувальника у розмірі від 30 до 70 відсотків від заробітку (грошового забезпечення), залежно від обставин загибелі або смерті годувальника.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

У той же час мінімальний розмір пенсії у зв'язку із втратою годувальника за нормами зазначеного закону не може бути меншим від двох визначених законом розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. На сьогодні це 4186 гривень.

Нагадаємо, можна отримати шокуючі суми у платіжках: газові компанії застерегли українців.

Раніше повідомлялося, як українцям нараховують пенсію на пільгових умовах і хто має на це право: у ПФУ відповіли на запитання.

Також, незадоволені українці підвищують пенсії через суд: позови задовольняють тисячами.