Поки триває сезон, овочі та фрукти в Україні залишаються відносно недорогими, але різниця в цінах все ж таки відчувається через війну та інші обставини. Втім, у липні продукція на місцевому ринку продовжує дешевшати на радість покупцям.

Про це повідомили аналітики проекту EastFruit. Овочі на українському ринку переважно дешевшали. Зокрема, капуста стала доступнішою завдяки зростанню пропозиції, а попит водночас залишається невисоким.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Крім того, впала вартість борщового набору, до якого входить картопля, морква та цибуля. Лише столові буряки стали трохи дорожчими в середині місяця.

Кабачок теж активно дешевшає, ціни на нього навіть нижчі, ніж торік. Збільшується пропозиція баклажанів та кукурудзи, завдяки чому вартість знижується.

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

З фруктів стали дорожчими черешня і суниця, тому що їх обсяги пропозиції знижуються, а от малина, лохина, кавуни та дині - стрімко дешевшають.

"Дешевше, ніж тижнем раніше, виробники продавали персик, нектарин та абрикос. У сегменті імпортних фруктів подорожчали банан і грейпфрут, і подешевшав апельсин", - додали аналітики.

Огляд цін, дані EastFruit

Раніше ми писали про те, що кавун по 178, а солодка кукурудза по 128 гривень: українці ризикують залишитися без літніх смакот, ціни в супермаркетах

Як повідомляв Знай.ua, які продукти в Україні злетять у ціні вже в серпні-липні: експерти назвали дві причини

Також портал Знай.ua писав, що морепродукти, курячі яйця та доставка їжі: які продукти стали розкішшю для українців через війну