Для українців з'явилася нова інформація щодо того, хто має право і несе всю відповідальність за перевірку лічильників блакитного палива. Також споживачам розповіли, чи можуть через перевірку приладів обліку призначити штраф.

Кабмін повернув необхідність повіряти лічильники води, тепла та газу, яку минулого року було припинено через війну. При цьому у багатьох сталася паніка, ніби досі люди лічильники жодного разу не повіряли.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби "ГазПравда".

Лічильник газу, скріншот: YouTube

Як зазначається, все тому, що деякі ЗМІ та блогери трактували цю новину некоректно, тим самим злякавши споживачів. До того ж сам процес перевірки набув нових міфів. Наприклад, що за перевірку лічильників людям доведеться додатково сплатити, що всім тепер загрожує штраф за неповірку.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

У зв'язку з цим українців заспокоїли, що попри те, що вже майже кінець липня, а перевірку свого лічильника газу ще зробити не встигли, боятися штрафів не треба.

Повірка лічильників газу, скріншот: YouTube

Також не потрібно терміново бігти та перевіряти газовий лічильник, адже це обов'язок оператора газорозподільних мереж. Отже, він сам із вами зв'яжеться за потреби.

"Вже майже кінець липня, а ви не встигли повірити свій лічильник газу і боїтеся штрафів!? Не хвилюйтеся! Терміново бігти повіряти газовий лічильник не потрібно. Це обов'язок оператора газорозподільних мереж і він сам з вами зв'яжеться за необхідності. Штрафів за прострочення перевірки приладів обліку газу також не буде", — пояснив.

Нагадаємо, пільги на газ в Україні: кому належить отримати знижку.

Раніше повідомлялося, без цього документа не дозволяйте перевіряти лічильник газу: "накрутять" показники та випишуть штраф.

Також, дохід сім'ї не впливає: хто отримав право на велику знижку по комуналці.