Під час війни різні благодійні фонди та держава надають допомогу українцям, зокрема зараз постраждалим видають нові грошові виплати.

Українці, які постраждали від війни, можуть розраховувати на виплати від організації Центр соціального партнерства "Перспектива за фінансування Mercy Corps".

Українці. Фото: Youtube

Проте вона доступна не всім, а лише мешканцям трьох областей – Миколаєва, Миколаївській області, деокупованій частині Кривого Рогу (Криворізького району), Херсонській області та частині Запорізької області.

Грошову допомогу можуть отримати люди, які:

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще
  • переміщені протягом останніх 30 днів із районів, розташованих на відстані 30 км від районів активних бойових дій (у пріоритеті сільські місцевості)
  • перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні)
  • територіальних громад, що проживають у районах активних бойових дій, зазначених у Переліку, розташованих у районі проведення військових (бойових) дій або
  • постраждалі від масивних обстрілів (за нещодавніми значними ушкодженнями, при затвердженні даної локації від Mercy Corps)
  • які перебувають у стані переміщення понад 30 днів і відповідають критеріям уразливості та соціально-економічним критеріям
  • проживаючі на території, де за останні 4 місяці відбувалися активні бойові дії, та відповідають критеріям уразливості та соціально-економічним критеріям

Гроші. Фото: Youtube

Крім того, українці мають відповідати певним критеріям. Люди, які під них підходять, повинні мати документи для підтвердження. Йдеться про людей похилого віку від 60 років, про вагітних та годуючих грудьми, які проживають у колективних центрах, проживають у пошкодженому внаслідок бойових дій житлі

Також допомогу можуть отримати безпритульні, люди з інвалідністю, сім'ю з 3 або більше дітей віком до 18 років і ті, які мають у своєму складі лише 1 людину.

Наразі проводиться попередня реєстрація. Щоб отримати допомогу, потрібно заповнити та надіслати форму за цим посиланням.

Нагадаємо, як повернути переплату за газ, якщо чеки були втрачені: інструкція від "Нафтогазу"

Раніше ми писали про те, що це станеться вже 1 серпня, встигніть: українцям запропонували 3 варіанти отримати гроші

Як повідомляв Знай.ua, рахунок йде на дні, треба поквапитися: українцям нагадали про важливу процедуру