Йдеться про колишній гуртожиток на бульварі Кольцова 24 А.

Саме його хотіли реконструювати та виділити квартири учасникам-ветеранам АТО. Як повідомляють в ЗМІ, нещодавно у Київраді замінили керівника будівництва та обрали людину з корупційним шлейфом.

Будинок, який мали віддати ветеранам АТО. Фото: Youtube

Перше що зробили так це переробленням проекта, щоб збільшити його витратну вартість. Ось, що зробили:

  • змінили замовника та підрядника робіт
  • затвердили нову вартість проєкту,
  • збільшивши її на 522 млн гривень

Будинок, який мали віддати ветеранам АТО. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Ось трошки історії. У 2018 році за 211 млн грн збирались побудувати 22-поверховий будинок на 400 квартир. Квартири пообіцяли роздати ветеранам учасникам бойових дій та АТО.

Замовником робіт виступало КП "Спецжитлофонд". В результаті діяльності замовника компанії Скайбуд Груп та Максимус Контракшин щось будували і отримали від замовника 154 млн бюджетних грн. Але житлом атошників, так і не забезпечили.

Будинок, який мали віддати ветеранам АТО. Фото: Youtube

Пізніше виявилось, що КМВА у травні 23-го року вирішило замінити замовника робіт на КП "Житлоінвестбуд-УКБ". Це підприємство підпорядковується департаменту будівництва і житлового забезпечення КМДА.

Роботу цього департаменту контролює заступник кличка В'ячеслав Непоп, якого безкінечно звинувачують у корупційних схемах. Перше що зробив "Житлоінвестбуд" в якості нового замовника, це замінив виконавця робіт на будкомпанію Аскон. А друге, це збільшив витратну частину на 552 мільйони гривень, тепер проєкт коштує 728 млн грн.

Можна сказати, що Аскон - один із найулюбленіших підрядників КМДА найбільшими замовниками компанії є "Житлоінвестбуд". У їхній спільній історії є не тільки будівельні контракти, але ще кримінальні впровадження і всі вони стосуються розкрадання бюджетних коштів.

Зараз щойно вони уклали тендер на збільшення витратної частини на виконання забезпечення житлом ветеранів АТО, їх вирішила перевірити держ аудитслужба через виявлені ознаки порушення законодавства.

Нагадаємо, ми писали, що збирав дані про ЗСУ та ППО: Тищенко підозрює однопартійця Олега Семінського у роботі на ФСБ.

Як повідомляв "Знай.ua", однорічні квіти на 65 мільйонів: після шквалу обурень Харківська міськрада передумала тринькати гроші.

Також "Знай.ua" інформував, понад 25 млн гривень на консультантів: "Нафтогаз" знайшов куди витратити гроші у розпал війни.