В Україні підвищуються ціни щодня буквально на все. Тільки нещодавно влада шокувала підняттям тарифів на світ.

Потім почали ходити розмови і про підвищення цін на газ, адже вперше за 9 місяців його вартість для України піднялася, хоч на 0,8%, але все одно неприємно.

Газова плита. Фото: скрін youtube

Звичайно, менш захищеним верствам населення, які мають невеликий дохід, жити стає важче. І, звичайно ж, виникає логічне питання, чи зростуть пенсії та субсидії, щоб покривати витрати, що підскочили. Про це розповіла Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович в інтерв'ю Укрінформу.

Відповідно до законодавства України в період дії військового стану індексацію пенсій можуть не проводити, однак у 2023 році уряд перерахував виплати для літніх українців, а от чи буде підвищення у 2024 році – говорити поки що складно.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Чиновниця додала, що незважаючи на всі труднощі, пенсії в Україні менші не стануть і виплачуватимуться вчасно.

"Пенсії будуть гарантовано виплачуватись, як і зараз. Наповнення Пенсійного фонду багато в чому залежить від наших військових. Така велика кількість людей, які отримують гідні заробітні плати та з них сплачують єдиний соціальний внесок, дозволяє наповнювати бюджет фонду, а також провести індексацію", - сказала Жолнович.

Вона додала, що зараз зрозуміло, що війна продовжуватиметься, тож і надходження до бюджету ПФУ будуть на рівні доходів минулого року. Якщо Фонду вдасться знайти додатковий ресурс, то пенсії українцям підвищать. Залежатиме це від перемог на фронті та міжнародної допомоги. Також Жолнович додала, що у 2024 році також будуть і надалі виплачуватись субсидії, а подавати заявку на пільгу можна буде через додаток "Дія".

Гроші. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що у родині з'явилася дитина, але зникне субсидія? Українцям розповіли, що буде із виплатами.

Раніше ми повідомляли, що звикайте пересуватися пішки: АЗС підняли ціни на бензин і дизель ще на 2 грн/літр.