Для всіх наших шановних читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже цікаві новини. Справа в тому, що в Пенсійному фонді вирішили нагадати про спосіб підвищення пенсії, який залежить лише від самих отримувачів.

Важко повірити, але пенсію можна збільшити одразу на 50%. Про це стало відомо завдяки відповіді експертів із Пенсійного фонду України на запитання мешканки Києва.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

"У вересні мені виповниться 60 років, але я планую продовжувати працювати і відмовитися від пенсії. Хотілося б дізнатися, на скільки можна збільшити пенсію, якщо відстрочити вихід на заслужений відпочинок?" - запитала киянка.

Фахівці ПФУ відповіли, що українці, які отримали право на пенсію за віком, але ухвалили рішення продовжувати працювати, за кожний відпрацьований рік можуть отримати доплату до пенсії. І не про перерахунок для працюючих пенсіонерів. Для такого підвищення громадянин має відмовитись від пенсії.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Оформлення документів, кадр з відео

За кожний повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, наступного за місяцем досягнення пенсійного віку, у разі відстрочення виходу на пенсію терміном до 60 місяців виплата збільшується на 0,5%.

А якщо ви пропрацюєте понад 60 місяців, то сума за кожний відпрацьований місяць становитиме 0,75%.

Наприклад, якщо людина відстрочить свій вихід на пенсію на період менше 60 місяців, то за кожен рік такої відстрочки вона отримає надбавку до пенсії у розмірі 6% (0,5 х 12).

За два роки пізнішого виходу на пенсію — 12% (0,5 х 24) тощо. А от відстрочка на шість років (це 72 місяці) вже збільшить основний розмір пенсії на 54% (72 х 0,75).

Для оформлення пенсії з відстрочкою потрібно обов'язково повідомити про своє бажання у ПФУ, якщо цього не зробити, то вам можуть призначити пенсію автоматично і ні про яку відстрочку не йтиметься.

Також, ухвалюючи рішення відстрочити вихід на пенсію, зважте всі за і проти. Якщо у вас невелика зарплата і відповідно будуть невеликі пенсійні виплати, то відстрочка особливо ситуацію не врятує. Тоді краще отримувати пенсію та продовжувати працювати.

Нагадаємо, субсидії, пенсії, тарифи та перевірки бізнесу: що чекає українців восени 2023 року.

Раніше повідомлялося, чи назріває катастрофа? В Україні різко скоротилася кількість пенсіонерів, виплати отримувати нема кому.

Також, навіщо працювати більше? У ПФУ пояснили, коли неповний місяць роботи може зараховуватися до стажу як повний.