В Україні стабільно дешевшає гречка, якщо порівнювати з шаленими цінами минулого року, коли кілограм круп коштував під 100 грн. У сумі вартість впала на 53% і зараз зафіксувалася на рівні близько 44 грн/кг, за оцінками "Українського клубу аграрного бізнесу".

Здешевлення гречки підтвердив директор агропромислового департаменту групи "Агротрейд" Олександр Овсяник. За його словами, ціни знизилися завдяки стабілізації попиту та пропозиції на ринку.

Гречка, рецепт, фото: Знай.ua

У середині серпня середні ціни на гречку встановлені у розмірі 52,57 грн за кілограм, за даними порталу Мінфін. Вартість зросла майже на 4 гривні порівняно з минулим місяцем, проте все залежить від вибору супермаркету. У Метро та Ашані, наприклад, крупа коштує дешевше - 39,90 грн та 41,90 відповідно.

Ціни на гречку, Мінфін

Популярні новини зараз

На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні

Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Водночас, аграрії не спостерігають цього року "надзвичайно привабливого економічного ефекту". У Мінагрополітики підрахували, що 2022 року посів збільшився більш ніж на 30%, а загальна площа під урожай склала 120,7 тисяч га.

"У цьому сезоні з урахуванням перехідних залишків наш наявний ресурс становитиме 165 тис. т, чого поки що достатньо як для забезпечення внутрішніх потреб, так і для формування експортного потенціалу на рівні не менше 20 тис. т", – заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Нагадаємо, з 1 січня 2024 року частина пенсіонерів ризикує залишитись без виплат: кому слід хвилюватися

Раніше ми писали про те, що падіння схоже на катастрофу: в Україні різко дешевшають помідори та огірки, від 8 грн за кг

Як повідомляв Знай.ua, розмір допомоги з безробіття збільшать