При призначенні житлової субсидії враховується сукупний дохід сім'ї, до якого входять зарплати, стипендії та деякі соціальні виплати. Чи може допомога при народженні дитини вплинути на призначення субсидії, пояснили в Міністерстві соціальної політики.

За народження дитини українцям спочатку виплачується одноразова допомога, а потім щомісяця нараховується залишок виплат. При призначенні субсидії перша виплата не враховується до сукупного доходу домогосподарства.

Народження дитини. Фото: Youtube

"До середньомісячного сукупного доходу сім'ї не включається частина допомоги при народженні дитини, виплата якої провадиться одноразово (10 320 грн)", - пояснили фахівці.

Однак, коли сім'я почне отримувати щомісячні виплати на дитину, вони можуть вплинути на право отримання житлової субсидії.

Популярні новини зараз

ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних

ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи

Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

"Водночас решта допомоги, яка щомісячно виплачується протягом наступних 36 місяців (860 грн), до середньомісячного сукупного доходу сім'ї при розрахунку житлової субсидії враховується", - додали у відомстві.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що станеться із субсидіями до опалювального сезону 2023-24: у Мінсоцполітики заговорили про зміни.

Також наш портал інформував, як платити за комуналку вчетверо менше: українцям назвали спосіб.

Крім того, ми писали, у квартирі ніхто не живе, а платіжки приходять: у YASNO пояснили, як уникнути нарахувань.