В останній місяць літа в Україні спостерігається зниження цін на овочі та фрукти. Як ситуація може змінитися восени і коли почнуть дорожчати продукти, розповів член Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук. Про це повідомляє telegram-канал Верховної Ради.

З приходом осені українці не побачать у магазинах подорожчання найпопулярніших продуктів. Однак ближче до весни цінники почнуть підніматися, але переважно на городину.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

"В Україні не прогнозую восени подорожчання продуктів. Дорожні можуть лише овочі навесні. На світових ринках – подорожчання пшениці, ріпаку та соняшнику. Це відбудеться тому, що в багатьох країнах неврожай і порушена логістика через війну", - зазначив Дмитро Соломчук.

Врожай, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

За словами Соломчука, наразі аграрії зіткнулися із питанням логістики на великих територіях країни. Найскладніша ситуація на звільнених від російських окупантів територіях, де фермери потребують у всьому - від техніки до складів та інших приміщень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на огірки, перець та баклажани у серпні: скільки українцям доведеться віддати в супермаркетах за сезонні овочі.

Також наш портал інформував, ціни злетіли до 120 гривень: українцям показали вартість абрикосів у супермаркетах та назвали причину подорожчання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дефіциту боялися, але "пронесло": в Україні стрімко впали ціни на борщовий набір через надлишок овочів.