До настання осені залишилося близько двох тижнів і багато українців цікавляться, скільки доведеться платити за комуналку і чи зміниться щось у тарифах.

У місцевих бюджетах достатньо коштів для підтримки власних комунальних підприємств та "заморозки" тарифів, раніше заявляли в уряді.

Платіжка за комуналку. Фото: скрін youtube

Тарифи на електроенергію

На початку літа тариф на електроенергію підняли до 2,64 гривні за кВт/годину та зробили його єдиним для всіх побутових споживачів. На такий крок пішли, щоби залучити кошти для відновлення енергосистеми після російських атак.

Електроенергія Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Показати ще

У Міненергетики заявляють, що перегляд тарифів не допоміг покрити витрати на виробництво електроенергії. Проте до кінця року українці платитимуть за цим тарифом, а чи зміниться ціна після 31 грудня 2023 року - залежить від рішення уряду.

Тарифи на воду

Регулятор ухвалив рішення про підвищення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення, проте його було скасовано після критики президента. Тарифи на воду мали в середньому зрости на 32% для 34 водоканалів, окрім міст, які сильно постраждали від російських атак.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Коли може бути наступна спроба підняти ціни на воду для населення – невідомо. Але якщо позиція уряду не зміниться, то після війни.

Тарифи на газ

З урахуванням військового стану та економічної ситуації в країні "Нафтогаз" зберіг тариф 7,96 гривні за кубометр як мінімум до 30 квітня 2024 року. Тобто, для 98% українців цінник на блакитне паливо точно не зміниться. Також Кабмін має продовжити пільгові ціни на газ для виробників тепла.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зберігати роками точно не потрібно: у YASNO розвіяли популярні міфи про платіжки за комуналку.

Також наш портал інформував, українців попередили про нововведення із субсидіями: запрацює вже в опалювальному сезоні.

Крім того, ми писали пільги на комуналку: як оформити допомогу без марафону по держустановах.