Повномасштабна війна в Україні триває вже півтора роки — доходи громадян падають, залишаються на місці чи якимось дивом зростають.

Але ситуація продовжує залишатися критичною, а водночас зростають ціни на комунальні послуги. З липня 2022 року до липня 2023 — вартість зросла на 14,7%. Про це повідомляє Держстат України.

Комуналка. Фото: скрін youtube

Звичайно ж, найнеприємнішим було підвищення ціни на електроенергії вдвічі. Після цього українцям уже хотіли і воду підняти, але влада виступила проти цього категорично. Але цей процес, як повідомляють експерти, на нас все одно чекає.

Але навіть якщо не враховувати електроенергію, воду відчутно подорожчало прибирання сміття (14,3%), утримання, ремонт житла (10,6%). Ще вартість послуг із управління багатоквартирними будинками – на 2,7%.

Популярні новини зараз

На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Вивіз сміття у Одесі, фото: Пушкинская

Варто ще відзначити й те, що хоч влада категорично відреагувала на питання підвищення комуналки за воду — у деяких населених пунктах ціна зросла, хоч і на мінімальні 0,8% за водопостачання та 0,7% каналізації, але це сталося.

Міністерство енергетики досі заявляє, що підвищення тарифу виправдане, бо це дозволяє прискоритися з ремонтами об'єктів, що постраждали в ході війни.

Нагадаємо, економія навіть на воді у річках: енергетики активно готуються до складної зими в Україні

Як повідомляв "Знай.uа", без черг та тонн довідок: українцям показали, як отримувати пенсійні послуги через смартфон

Знай.ua писав, українські митники розгорнули на кордоні волонтерку, яка везла допомогу для ЗСУ: відмовилася давати хабар