Українці можуть зіткнутися з труднощами при призначенні пенсії, якщо не перевірятимуть дані трудової книжки, а також дані у реєстрі застрахованих осіб. Про це попередили у ГУ Пенсійного фонду України у Донецькій області.

Українцям радять перевіряти як дані трудової книжки, так і інформацію у реєстрі застрахованих осіб. Це допоможе вчасно виявити неточності та виправити їх. Якщо не зробити цього, то можуть виникнути труднощі із призначенням пенсії.

ПФУ. Фото: скрін youtube

Перевірити інформацію можна не виходячи з дому через веб-портал електронних послуг ПФУ. Для цього потрібно увійти до особистого кабінету за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Що потрібно перевіряти:

  • ПІБ, дату та місце народження;
  • стать, національність;
  • серію та номер паспорта, дату видачі, ким видано документ;
  • контактний номер телефону та адресу.

Додаток ПФУ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

У разі виявлення неточностей заповніть форму зміни даних в реєстрі застрахованих осіб. Для цього перейдіть у розділ "Комунікації з ПФУ", а потім виберіть підпункт "Анкета для зміни даних в реєстрі застрахованих осіб".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які зміни чекають на пенсіонерів навіть під час війни – поділилися статистикою в ПФУ.

Також наш портал повідомляв, хто з пенсіонерів може залишитися без грошей: є п'ять причин, чому скасовують виплати.

Крім того, ми писали, українці можуть дистанційно перевести пенсію з "Укрпошти" на банківську картку: що для цього потрібно.