Сезон ягід та фруктів в Україні ще не закінчився. Якщо на початку ціни досить сильно кусалися, то зараз вони стрімко знижуються. Зокрема, у середині серпня подешевшала малина.

Аналітики проекту EastFruit повідомили, що здешевленню малини сприяє збільшення її пропозиції на українському ринку з місцевих господарств. Наразі садівники відвантажують ягоду за ціною 50-90 грн/кг. Вартість знизилася в середньому на 20% порівняно з минулим тижнем.

"Попереднього тижня пропозиція малини на українському ринку була доволі обмеженою, і ціни в цьому сегменті зростали кілька тижнів поспіль. Цього тижня вже практично всі виробники узялися до збирання врожаю цієї ягоди, внаслідок чого пропозиція малини на ринку збільшилася, а ціни почали знижуватися", - розповіли українцям.

Малина на ринку, фото Суспільне Тернопіль

За даними аналітиків, відпускні ціни на малину в середньому на 30% нижчі, ніж за аналогічний період минулого року. Продавці вважають, що вартість може падати й у майбутньому, оскільки пропозиція зростає.

Популярні новини зараз

Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Показати ще

Водночас ціни на полуницю у супермаркетах трохи шокують. Кілограм популярної літньої ягоди коштуватиме покупцям 207,90 грн, при цьому липнева ціна була на рівні 196,53 грн. Про це свідчать дані порталу Мінфін. Втім, на ринках полуницю можна знайти й дешевше.

Ціни на полуницю, Мінфін

А ось сезон чорниці, за даними аналітиків, розпочався з дуже привабливих цін для покупців. При цьому багато гравців ринку очікували, що врожай буде низьким.

Нагадаємо, в Україні дорожчає молочка та м'ясо: скільки просять у супермаркетах за курятину, свинину, молоко та сир

Раніше ми писали про те, що гріх не закупитися: супермаркети скинули ціни на деякі фрукти, що подешевшало

Як повідомляв Знай.ua, українські супермаркети оновили ціни на хліб, сіль і яйця: де найдешевше