Наприкінці червня регулятор прийняв підвищення цін на воду, але вже на початку липня скасував його на вимогу уряду. Що буде з тарифами на воду та каналізацію до кінця 2023 року, розповів голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко в ефірі "Громадського радіо".

За словами Олега Попенка, до 31 грудня 2023 року українцям не варто перейматися підвищенням тарифів на послуги водопостачання та водовідведення. Уряд прийняв тверду позицію - не підвищувати ціни і поки це питання не порушуватимуть.

Вода з крану. Фото: скрін youtube

"Після того, як особисто президент та прем’єр-міністр підняли питання, що зростання тарифів водопостачання та водовідведення не на часі, то я не думаю, що хтось зараз захоче піднімати це питання. Тому до кінця року тарифи водоканалів не будуть зростати", - вважає експерт.

Комуналка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..."

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

Варто нагадати, що підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення планувалося у два етапи – з 1 липня та з 1 вересня. Практично всім водоканалам країни розіслали нові тарифи, згідно з якими українці в середньому платили б приблизно на третину більше.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, виділіть для цього спеціальну папку, а то й сейф: скільки часу зберігати платіжки про оплату комуналки.

Також наш портал інформував субсидія на оплату комуналки: хто з українців може отримати і як розраховується розмір допомоги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи є на воду, значить - на газ не буде? Українцям відповіли, на які комунальні послуги надають субсидії.