Держстат підбив підсумки того, як за рік в Україні подорожчали комунальні послуги. Очевидно, ціни найбільше зросли на електроенергію через нещодавнє підвищення тарифу, проте експерт помітив ще один пункт, на який мають звернути увагу споживачі.

Фахівця з питань ЖКГ та енергетики Олега Попенка збентежили суми за ремонт та утримання житла. За рік ця комунальна послуга подорожчала аж на 10,6%, хоча при цьому в більшості багатоквартирних будинків зараз проживають біженці та переселенці.

Дані Держстату, скріншот

Попенко нагадав, що згідно із законом будь-яке рішення у таких будинках приймають лише після загальних зборів співвласників, ніяк інакше. За словами експерта, у цьому випадку ціни на послугу підвищили неправомірно.

"В умовах коли 50-60% жителів багатоквартирних будинків це біженці та переселенці, загальні збори провести неможливо, тому зростання вартості ремонту та утримання житла в багатьох випадках проведено в незаконний спосіб", - заявив Попенко.

Популярні новини зараз

В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Проте експерт зазначив, що більшість мешканців просто сплачує платіжки за комуналку, ймовірно, не бажаючи розбиратися з нюансами.

Нагадаємо, ПриватБанк посилив вимоги до операцій через додаток: "Вимотування нервів щоразу"

Раніше ми писали про те, що Vodafone подарує півроку зв'язку абонентам, які виконали одну умову: що потрібно зробити

Як повідомляв Знай.ua, доповнення до виплат: як українцям зі статусом ВПО подати заявку за гуманітарну допомогу