Дорога покупка може стати причиною відмови у призначенні житлової субсидії. Чи може право отримання допомоги вплинути оформлений кредит, пояснили в Пенсійному фонді.

До відомства звернувся українець з уточненням, чи може вплинути на право отримання субсидії той факт, що він оформив кредит на купівлю товару на суму 10 тисяч гривень на 10 платежів.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

У ПФУ відповіли, що у цьому випадку право на субсидію не втрачається. Залишитися без допомоги можна у разі одноразової купівлі на суму понад 50 тисяч гривень і за умови, що оплата проводилася протягом 12 місяців перед місяцем звернення за допомогою.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Показати ще

"Житлова субсидія не призначається у разі, якщо будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед місяцем звернення за призначенням житлової субсидії (призначенням житлової субсидії без звернення) здійснив покупку, зокрема товарів довгострокового вжитку, на суму, яка на дату проведення операції перевищує 50 тис. гривень", – пояснили фахівці ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, виділіть для цього спеціальну папку, а то й сейф: скільки часу зберігати платіжки про оплату комуналки.

Також наш портал інформував, субсидія на оплату комуналки: хто з українців може отримати і як розраховується розмір допомоги.

Крім того, ми писали, призначили "нульову" субсидію: у ПФУ відповіли, чи є приводи для занепокоєння і що вона означає.