В порівняні з минулим роком, ціни в Україні зросли на 13,3%.

Серед товарів, які порожчали найбільше - продукти, які є на столі у кожної родини. Такий висновок можна зробити завдяки даним Державної служби статистики. Найбільше здорожчали яйця: вартість яєць в липні 2023 року на 56,4 % більше ніж рівно рік тому.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

Значного збільшення в ціні набули і фрукти - 25%.

Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

Показати ще

Основною причиною цього може бути часткова окупація півдня або розташування південної частини країни близько до фронту. Окрім цього значна частина земель, де вирощують фрукти замінована.

М'ясо та продукція виготовлена з м'яса збільшилася в ціні на 22 % в порівняні з минулим роком, а морські продукти та риба на 17%.

Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube

Масло вершкове піднялося в ціні аж на 12%, а сир на 13%. За рік ціни на молоко та хліб виросли на 10%.

Напої безалкогольні в липні 2023 року були дорожчі на 20% відносно аналогічного періоду цього ж року. А вартість алкогольних напоїв виросла на 9%. На 17,2% подорожчали тютюнові вироби.

Дані Держстату були порівняні в липні минулого та в липні цього року. Ці зміни помітні не лише із статистики органу,а й з статистики покупок в магазині. Якщо раніше склад продуктового кошика на 1000 гривень був одним, то зараз на ці кошти можна купити дедалі менше продуктів харчування.

Нагадаємо портал Знай, інформував, індекс бутерброда: цінові гойдалки або як ковбаса перетворюється на розкіш

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, коровам треба грамоту вручати: в Україні супермаркети оновили ціни на молоко, сир і сметану

Також наш портал інформував, цінник злетів до 500 гривень: супермаркети оновили вартість чаю та кави - де купити дешевше