Цінники на огірки в Україні знову обвалилися. Овоч продається практично вдвічі дешевше, ніж тижнем раніше і виробники не виключають подальшого здешевлення. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

На ринку склалася цікава ситуація: багато тепличних комбінатів завершили реалізацію огірків першого обороту і відновлять роботу лише у вересні, але цінники на овоч інтенсивно знижуються. Пов'язано це насамперед із тим, що активно надходить продукція з відкритого ґрунту, яка на порядок дешевша.

Овочі на ринку. Фото: скрін youtube

За даними моніторингу, тепличний огірок надходить у продаж за смішною ціною – від 8 до 21 гривень за кілограм. При цьому тижнем раніше вартість овочів не опускалася нижче 20 гривень за кіло.

Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то огірок у середньому продається на 31% дешевше. Водночас багато гравців ринку прогнозують, що ціни продовжать знижуватися і у вересні.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Щодо цін на помідори, то ситуація також оптимістична. За даними порталу "Мінфін" середні цінники на них у рази нижчі, ніж місяцем раніше.

Так, червоні помідори подешевшали практично вдвічі – з 61,31 до 31,71 гривні за кілограм. Рожеві помідори знизилися в ціні з 74,40 до 22,86 гривні за кілограм. Помідори сливка – з 80,18 до 29,74 гривні за кілограм.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, пояси доведеться затягнути: українців здивували новими цінами на важливі продукти.

Також наш портал інформував, цінник злетів до 500 гривень: супермаркети оновили вартість чаю та кави – де купити дешевше.

Крім того, ми писали, що в Україні сповільнилося зростання цін на продукти, крім м'яса та фруктів: на що сподіватися далі.