Енергосистему продовжують готувати до великих навантажень у опалювальний період, щоб забезпечити українців електроенергією. Однак немає жодних гарантій, що не буде нових блекаутів та вимкнень.

Що чекає на українців майбутньої зими, розповів міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі національного телемарафону.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Новий опалювальний сезон, найімовірніше, буде дуже непростим для країни, оскільки російські окупанти можуть знову атакувати енергетичну систему. Через це глава Міненерго не відкидає запровадження масових відключень світла.

Відключення світла. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

"Зима буде складною, давайте не будемо собі брехати. Насамперед тому, що ми очікуємо, що ворог і надалі системно атакуватиме енергетику України саме взимку", - зазначив він.

Електроенергія Фото: скрін youtube

Водночас Герман Галущенко зазначив, що енергетики вже мають поняття, як жити у такому режимі та утримувати систему. Він упевнений, що буде чергова битва на енергетичному фронті, але її вдасться виграти, як це було минулої зими.

"Тому боротимемося, це чергова битва. Ми пройшли одну битву, пройдемо і наступну", - додав чиновник.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, графіки відключень не лише світла, а й газу: експерт розповів до чого готуватися українцям цієї зими.

Також наш портал інформував, підготовка до складної зими: скільки коштують дрова для опалення в кінці літа – ціни та які краще вибрати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, енергетики готуються до гіршого: глава "Укренерго" розповів, яким буде наступний опалювальний сезон.