Українські супермаркети знову перерахували ціни на найпопулярніші алкогольні напої. Скільки доведеться викласти за вино, горілку та пиво останніми днями літа, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні продовжуються цінові гойдалки, які зачіпають не лише важливі продукти харчування, а й напої, у тому числі алкоголь. Наприклад, горілка, вино та пиво додали в ціні, якщо порівнювати з липнем.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Вино

Станом на 25 серпня вино Vardiani Піросмані червоне в середньому продається по 93,83 гривні за 750 мл. Для порівняння, у липні цінник на товар був нижчим – 88,75 гривні. У супермаркетах вартість цього вина коливається в межах 82,60–99,90 гривні.

Ціни на вино. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

Горілка

Горілка "Хлібний Дар Класична" в середньому коштуватиме 120,76 гривні за 0,5 літра. Місяцем раніше продукт продавався за 118,20 гривні. Найнижчий цінник на горілку в мережі Novus – 109,00 гривні, найдорожче у Metro – 132,73 гривні за 0,5 літра.

Ціни на горілку. Фото: скрін Мінфін

Пиво

Пиво "Чернігівське" світле подорожчало найменш помітно – з 29,41 до 30,36 гривні за 0,5 літра. Цінники на товар коливаються в межах 28,20-32,60 гривні, залежно від торгової мережі.

Ціни на пиво. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, подорожчання неминуче, слід готуватися: як ціни на пальне вплинуть на вартість продуктів.

Також наш портал інформував, цінник злетів до 500 гривень: супермаркети оновили вартість чаю та кави – де купити дешевше.

Крім того, ми писали, що в Україні сповільнилося зростання цін на продукти, крім м'яса та фруктів: на що сподіватися далі.