Зовсім скоро в Україні розпочнеться новий опалювальний сезон і поки що ніхто не знає, що він нам принесе.

Щоб усі ми не розслаблялися, різні експерти та представники влади переконують, що сезон буде важчим, ніж попередній. А як тільки українці починають панікувати, то з'являється нова заява про те, що все у нас буде чудово, якщо росія не влаштовуватиме сильних ракетних атак, які зачеплять енергетичну систему.

Ракетна атака по Львову, скріншот Telegram

То як же бути українцям і до чого говорити, де правда? З відповіддю на ці запитання допомогли розібратися у Кабміні та розповіли, чи готова наша країна до нового готельного сезону.

В Україні понад 70% об'єктів житлово-комунального господарства вже готові до нового опалювального сезону. Як повідомляє Міністерство розвитку громад та інфраструктури за підсумками засідання відповідного штабу, 100% готовність очікується на 1 жовтня.

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

Крім того, повідомляється про відновлення теплової частини багатьох ТЕЦ. Наразі фахівці продовжують ремонти генеруючого обладнання. Також, зазначають у Міненерго, Україна продовжує формувати резервне тло запчастин та обладнання для об'єктів критичної інфраструктури.

Опалення, скріншот: YouTube

Окрім цього, Міністерство енергетики з ДСНС та ОВА проведуть всеукраїнські навчання з роботи підприємств ТКЕ в умовах надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, як зміняться тарифи на тепло: Кабмін ухвалив важливе рішення.

Раніше ми повідомляли, що українцям нагадали про платіжки за тепло: на що чекати складною зимою.