Столичні поліцейські викрили працівника "Київводоканалу" та керівника приватної фірми на неправомірному отриманні 500 тисяч гривень. Вони відключили СТО від водопостачання та вимагали хабар за підключення комунальної послуги.

Про це розповіли у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції. Комунальники переконували власника СТО у тому, що для відновлення водопостачання потрібно виконати багато складних робіт, а щоб процес рухався швидше, направили його до свого посередника, директора приватної фірми. Вже там від власника вимагали суму 500 тисяч для вирішення проблеми.

"Київводоканал" викрили на одержанні хабара, фото Нацполіції

Поліція викрила лиходіїв на місці злочину, коли вони отримували хабар. Наразі їм повідомили про підозру у зловживанні впливом, за що загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Експерт у питаннях ЖКГ та енергетики Олег Попенко відреагував на ситуацію та зазначив, що через таких хабарників страждає простий народ, який регулярно лякають підвищенням тарифів на воду.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

"Так може краще не обдирати бізнес за підключення до мереж, а займатися прямою справою, знизити втрати як води так і електроенергії", - зазначив він.

Нагадаємо, фантомні кубометри: клієнтів "Нафтогазу" змушують платити, навіть якщо в будинку відключено газ.

Раніше ми писали про те, що тепло і дорого? Українцям показали розміри субсидій на новий опалювальний сезон

Як повідомляв Знай.ua, ми налажали - ви платите: "Укрпошта" оштрафувала клієнтку за свою ж помилку